Jocs i materials

Jocs i materials sobre cultura de pau i noviolència. Els trobeu en préstec gratuït al CeDRe, (Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat de la Coordinadora d’ONG Solidàries)

JOCS:
Partenó de la Pau (joc de gran format de l’APOC). Amb la idea de construir un partenó de la pau, els nens i nenes han de decidir i consensuar quines són les peces que formaran cada una de les columnes del partenó. Les bases de cada columna són els principis de la cultura de pau, i les peces a afegir-hi, les actituds a prendre per a garantir els principis. Hi ha dues versions del joc, la versió senzilla destinada a cicle mitjà i superior de primària i la versió dels joves, per a nois i noies de més de 12 anys.

Juguem en pau! (joc de sobretaula de FundiPau). Un puzle per a treballar a tots els cicles de primària. Per tal d’aconseguir fer-lo caldrà deixar algunes peces de banda…

Democracy as a way of life (joc de cartes d’MS Uganda). Un joc destinat a nois i noies dedemocracy-as-a-way-of-life_f_1_400_1 (1) secundària que dominin l’idioma anglès. Un joc creat per treballar la democràcia en diferents àmbits (familiar, treball, escola, societat…) a  partir del debat arrel d’una de les propostes escrites que hi ha a les cartes.

EXPOSICIONS:

Totes compten amb una guia d’unitats didàctiques descarregable (format ISUU) per tal d’aprofundir-ne la visita.

Exposició Cinema i Pau (de FundiPau). Una exposició  sobre la cultura de pau a través del cinema. Al CeDRe de la Coordinadora d’ONG Solidàries també hi podeu trobar els dvd de la majoria de pel·lícules en préstec gratuït. Indicada per a cicle superior de primària i ESO.

expo8 Los Nadies (de la Coordinadora d’ONG Solidàries). Una exposició sobre la violència estructural a partir del popular poema d’Eduardo Galeano i les imatges de Fotògrafs per la pau. Per a tots els públics.

Seriosament…25 arguments per la Pau (de FundiPau). Una exposició molt gràfica que dóna 25 arguments per treballar la cultura de pau.  Cicle superior de primària i ESO.

Els drets dels infants. (de la Coordinadora d’ONG Solidàries). Una exposició pensada per a la mainada, amb il·lustracions infantils que mostren diferents drets dels infants. S’acompanya amb un pòster de regal que resumeix els 42 articles de la Convenció sobre els Drets dels Infants que fan referència directament als drets dels més menuts.

CARPETES PEDAGÒGIQUES:

Armem la Pau. Cicle superior i ESO.

El castell de sorra. Per a cicle infantil, a partir del conte que du el mateix títol.

En clau de Pau. carpeta per a totes les edats.

La Pau. A partir de 5 anys, recurs molt senzill a partir d’un audiovisual de les tres
bessones.

Per una vida digne: adéu a les armes. Materials sobre els conflictes bèl·lics i el mercat armamentístic mundial. Per a cicle mitjà i superior de primària.

AUDIOVISUALS:

Selecció de pel·lícules i documentals infantils que poden acompanyar el treball del DENIP a les aules.  Els audiovisuals en groc són els que porten ja una guia didàctica i/o unitats didàctiques per treballar a l’aula. Les que no estan en groc no la tenen, però si ho demaneu amb 3 setmanes d’antel·lació des del CeDRe us la fem a mida del vostre alumnat.

Durant la campanya no es dinamitzaran audiovisuals per l’alumnat. Però us podem facilitar la guia per a la dinamització de la pel·lícula o documental que sol·liciteu en préstec. Descarregar el llistat d’ audiovisuals infantils.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s